Saç Ekim Sonrası Yıkama Nasıl Yapılır?

Saç Ekim Sonrası Yıkama Nasıl Yapılır?
Saç Ekim Sonrası Yıkama Nasıl Yapılır?
Genel Bilgi
4 Yorum

Saç ekim sonrası yıkama nasıl yapılır? Saç ekiminden sonra yıkama işlemi için beklenmesi gereken bir süre bulunur. Saçın yıkanması için beklenmesi gereken süre aşıldıktan sonra saç yıkama işlemi gerçekleştirilebilir. Saç ekimi işlemini baltalamamak adına saç derisine nazik dokunuşlarla müdahale etmek gerekir. Aynı zamanda yıkama işlemini gerçekleştirmek için herhangi bir şampuan ya da sabun kullanmak saça zarar verebilir. Bu nedenle doktor tarafından önerilen losyonun kullanılması büyük önem taşır. Saç ekim sonrası yıkama işlemini yapmak için şu adımların sırasıyla izlenmesi şarttır:

  • Doktor tarafından kullanılması önerilen yumuşatıcı losyonun tüm saç derisi yüzeyine sürülmesi gerekir. Bu işlemi yaparken saç köklerine zarar vermemeye özen göstermek önemlidir. Losyonu sürdükten sonra saç derisinde meydana gelen kırmızı kabukların yumuşaması için bir süre beklemek önemlidir. Ne kadar beklenmesi gerektiği hakkında kesin bir süreden bahsetmek zordur. Zira bu süre kişiden kişiye farklılık gösterir.
  • Kırmızı kabuklar losyon ile yumuşadıktan sonra ılık ve tazyik olmayan bir su ile durulama işlemine geçilir. Saç derisine zarar vermeyecek yumuşak dokunuşlar ile birlikte losyonun durulanması tamamlanmalıdır.
  • Doktor tarafından önerilen losyon bir kere daha tüm saç derisine masaj yaparak uygulanmalıdır. Losyonu temizlemek adına durulama işlemi de tekrar gerçekleştirilmelidir.
  • Yıkama işlemi bittikten sonra saç yumuşak bir havlu aracılığı ile kurulanır. Kurulama makinesi de tercih edilebilir. Yıkama işleminden sonra saçların ıslak kalmadığından emin olmak önemlidir.

Ekimden Sonra İlk Yıkama Zamanı Nedir?

İlk yıkamanın zamanı genel olarak saç ekimi işleminden sonra 3. ya da 4. gün olur. Bu durum bazı kişilerde farklılık gösterebilir. Bu nedenle doktor onayı olmadan saç yıkama işleminin yapılmaması önemlidir. Hasta kendi kafasına göre saçı yıkarsa saç ekimine zarar verebilecek bazı sonuçlar ortaya çıkabilir. Saçı yıkamak için gerekli hijyen şartlarının tamamını sağlamak sağlık açısından çok önemlidir. Bu nedenle bazı doktorlar ilk yıkama sürecinin bir klinik ortamında yapılmasını ister. Bu sayede saç enfeksiyon riskinden uzaklaşmış olur.

Saç Yıkarken Hangi Noktalara Dikkat Edilmelidir?

Yıkamada dikkat edilecek noktalar yeterli düzeyde hijyenin sağlanmasıdır. Bu nedenle en çok ilk yıkama işleminin bir klinik ortamında yapılması tavsiye edilir. Yeteri kadar hijyen sağlanırsa evde de aynı güven sağlanabilir. Yıkama yaparken saç derisine zarar vermekten kaçınmak çok önemlidir. Hasta sağlığını tehlikeye atmamak için doktorun verdiği tüm talimatları harfi harfine yerine getirmelidir. Bu sayede saç ekimi işlemine ve kendi sağlığına zarar gelmemiş olur. Saç ekim sonrası yıkama sırasında dikkat edilmesi gereken noktalar şunlardır:

  • Saç ekim sonrası yıkama işleminde en önemli nokta saç köklerine zarar vermekten kaçınmaktır. Bu nedenle saç derisini zorlamak, bazı cisimlerle temas etmek gibi bazı hareketlerden uzak durmak gerekir. Aksi taktirde saç kökleri zarar göreceği için saç ekimi işlemi sekteye uğrar. Aynı zamanda hasta bazı sağlık sorunları ile yüzleşmek zorunda kalacağından oldukça tehlikeli bir durumdur.
  • Operasyondan sonra yıkama işlemini yapmanın temel amacı operasyon sonrası oluşan kırmızı kabukları temizlemektir. Bu kabukların ortaya çıkma nedeni kan pıhtısı ya da yaralı bölgenin iyileşmesini tetikleyen çeşitli vücut sıvılarıdır. Bu nedenle oluşan kırmızı kabukların temizlenmesi saç köklerinin beslenmesi ve güçlenmesi için son derece gereklidir.
  • Saç yıkarken olduğu gibi kurutma işlemini yaparken de saç derisine ve saç köklerine bir zarar gelmesinden kaçınmak gerekir. Bu işlemleri yaparken kullanılacak olan ürünler özenle seçilmelidir.
  • Yıkama işleminden sonra saçı ıslak bırakmamak gerekir. Yıkama işleminin akabinde saç, yumuşak bir havlu ya da saç kurutma makinesi kullanarak hızlı bir şekilde kurulanmalıdır. Saç kurutma makinesi ile saçın kurutulduğu durumlarda saç derisine zarar vermemeye özen göstermek gerekir. Bu nedenle saç kurutma makinesini en kısık dereceye ayarlamak ve saç derisine belirli bir uzaklıkta tutmak önemlidir.
  • Gerekli hijyen ortamı sağlandığı taktirde saç yıkama işlemi ev ortamında da gerçekleştirilebilir. Bu durumda hastanın yapması gereken şey doktorun tüm talimatlarını adım adım yerine getirmek olmalıdır. Bu talimatlara kullanılması gereken losyon ve saçı kurutmak için gerekli olan eşyalar da dahildir.

Saç Ekimi Sonrası Yıkama Sıklığı Nedir?

Saç ekiminde yıkama sıklığı, saç yıkanmaya başlandıktan sonra 15. güne gelene kadar günde en az 1 keredir. Daha sonraki süreçte bu yıkama sıklığı bir hafta içinde 2 ya da 3 kere olmak üzere düşürülür. Bu süreç doktor tarafından belirlendiği için hastanın kendi başına bir karar vermemesi gerekir. Bazı hastalar için genel bir tarifeden ayrı olarak özel bir uygulama yapılabilir. Bu nedenle doktora danışmadan saçın yıkama sıklığının belirlenmesi son derece yanlıştır. Buradaki en önemli nokta ilk 15 günlük yıkama sürecinde her gün yıkanmasıdır.

Ekimden Sonra İlk Yıkamanın Önemi Nedir?

İlk yıkamanın önemi yeni olan saç köklerini beslemektir. Yeni olan bu saç kökleri henüz tam olarak yerine yerleşmiş sayılmaz. Bu nedenle yapılacak olan yanlı bir müdahale bu yeni saç köklerinin tutunamayıp koparak dökülmesine yol açabilir. Saç ekiminden sonra saç derisinde kabuklanma meydana gelir. Bu kırmızı kabuklanmanın ortadan kalkması için yıkama işleminin yapılması önemlidir. Saç ekiminden sonra yıkama işleminin ne zaman yapılacağı doktor tarafından belirlenir. Bu süreç genel olarak saç ekimini takip eden 3. gün içindedir.

Kırmızı kabukların saç derisinden temizlenmesinin en önemli nedeni saç köklerinin ayrılmasını sağlamaktır. Aynı zamanda saç köklerine nefes aldıran bu uygulama saç ekimi sonrası yapılan zaruri bir işlemdir. Saç kökleri bu süreç içinde çok hassas olduğu için yapılan en ufak hata saç ekimi işlemine zarar verir. Bu nedenle doktor kontrolü altında klinik ortamında yapılması tavsiye edilir. İlk yıkama döneminin ne kadar süreceği yine doktor tarafından belirlenir. Genel olarak ilk yıkama sürecinin devam edilmesi yaklaşık olarak 30 ile 40 gün boyunca sürer.

Yıkama İşlemine Neden Devam Edilir?

Yıkama işlemine devam etmek saç ekimi sürecinin bir parçasıdır. Saç ekimi sadece klinik ortamında yapılan cerrahi işlem ile sınırlı değildir. Sonrasında yapılanlar da saç ekimi süreci içinde sayılır. Bunun nedeni yapılan her eylemin çıkacak olan saçlara doğrudan etki etmesidir. Bu anlamda beslenme ve bakım gibi rutinlerin yanı sıra saç yıkama da devam olarak tekrar edilmesi gereken bir eylemdir. Eğer saç yıkama rutini doktorun önerdiği şekilde sağlanmazsa ekilen saçlar kısa bir süre içinde dökülebilir. Aynı zamanda bazı sağlık sorunları ortaya çıkar.

Saç Ekim Sonrası Yıkama Nasıl Yapılır?

Saç Yıkama İşlemi Klinikte Nasıl Yapılır?

Saç yıkamanın klinikte yapılması bazı teknikler ile uygulanır. Bunların başında normal yıkama tekniği gelir. Bu teknik içinde tıpkı ev ortamına benzer bir süreç uygulanır. İlk olarak bardağın alt kısmına ufak bir losyon konulur. Daha sonra bu kısım su ile doldurulup saç derisine masaj yapılarak uygulanmaya devam edilir. Saç losyonu kırmızı kabukların yumuşaması adına birkaç dakika boyunca bekletilir. Daha sonra ılık su yardımı ile iyi bir şekilde durulanır. Saç miktarına göre bu işlem birkaç kere tekrar edilir. Saç ekim sonrası yıkama işlemi bu şekilde yapılır. Eğer saç ekimi teferruatlı ve uzun soluklı bir işlemdir. Protez saç ya da diğer alternatif yöntemler de saçsız görüntünüzü gidermek için mümkündür. Kişiler kendisi için en uygun olan uygulamayı araştırmalı ve seçmelidir.

Onnahair Protez Saç, protez saç, Saç Protezi - Onnahair

4 Yorum. Yeni Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.
You need to agree with the terms to proceed